Silmälasit Netistä Edullisesti

Silmälasien kauppa on siirtynyt koko ajan enemmän ja enemmän nettiin. Nettishoppailijoita hemmotellaankin nyt oikein urakalla, sillä erilaisia silmälaseja myyviä nettikauppoja on tarjolla paljon. Kilpailu on alentanut hintoja, parantanut toimitusehtoja ja saanet eri firmat kamppailemaan asiakkaista. Lisäksi netissä on tarjolla laajat valikoimat ja nopea toimitus. Jos siis haluat ostaa uudet silmälasit halvalla, kannattaa ne tilata netistä.

Tällä hetkellä parhaita silmälaseihin erikoistuneita nettikauppoja ovat seuraavat.​

Silmälasien ostaminen netistä

Se kuinka helppoa tai vaikeaa silmälasien ostaminen on, riippuu paljon siitä, kuin ajankohtaiset mittaukset sinulle on tehty. Silmälasien ostamisessa, tapahtui se sitten netistä tai kaupasta, tärkeää on juuri se, että ne on mitoitettu oikein. Linssien voimakkuudet ovat se yleisin mitta, jonka kaikki tietävät, mutta lisäksi on monia muita mittoja, jotka kannattaa saada oikein, tai laseja voi olla ikävä pitää päässä.

Aurinkolaseilla ja silmälaseilla onkin monesti se ero, että koska aurinkolaseja ei pidetä päässä niin pitkään ja yhtäjaksoisesti kuin silmälaseja, ei yleensä ole niin vakavaa vaikka niiden mitat eivät olisi 100 % oikein. Silmälasien kanssa tämä voi kuitenkin tehdä lasien käytöstä paljon epämiellyttävämpää, jonka takia mitat kannattaa tutkia tarkoin ennen lasien tilaamista.

Sopivat silmälasit ovatkin sellaiset, jotka sekä korjaavat näkösi, ja joita on mukava pitää päässä. Lisäksi mieluusti niiden ulkonäkö sopii kasvoillesi, ja pidät siitä miltä ne päässäsi näyttävät.

Helpointa lasien ostaminen on, kun sinulla on ajankohtainen silmälasiresepti. Reseptistä löydät yleensä kaikki tarvitut mitat ja arvot, jotta voit sitten ostaa silmälasit netistä helposti ja nopeasti. Jos kuitenkin luulet että reseptin tiedot eivät ole enään oikein todelliset, on sinulla muutama vaihtoehto. Lisätietoa resepteistä ja niiden avulla silmälasien ostamisesta löydät mm. Lasitnetistä.fi -sivuilta.

Silmälasit netistä ilman reseptiä

Silmälasit voi ostaa ilman reseptiäkin, mutta se on vaikeampaa kuin kopioimalla oikeat arvot suoraan määräyksestä.

Yleensä suurimmat muutokset edellisistä arvoista kohdistuvat juuri linssien vahvuuksiin, jotka muuttuvat eniten vuosien saatossa. Toisaalta jos olet kokenut suurempia muutoksia kasvojesi muodoissa, esimerkiksi laihtumalla tai lihomalla, voi niidenkin mitat tarvita pientä hienosäätöä.

Jos haluat ostaa silmälasit ilman reseptiä, on sinulla 2 vaihtoehtoa. Voit joko mitata arvoja itse, tai arvioida ne edellisten perusteella, ja tilata vaikka muutamat lasit kerralla, ja palauttaa ne jotka eivät olleet sinulle parhaat. Nyt kun lasit voi näistä nettikaupoista monesti tilata laskullakin, ei sinun tarvitse edes maksaa useampaa sataa euroa, ja sitten kerjätä sitä takaisin jos tilaat muutamat lasit ja palautat ne huonommat. Toimitus ja palautus on nettikaupoissa todella helppoa, ja siihen on aina vähintään 14 päivää aikaa, Kuitenkin mm. Misterspex ja Lensson tarjoavat kaikille silmälaseissa jopa 90 päivän palautusoikeutta.

Itse kuitenkin suosittelen käymään ilmaisessa näkötarkastuksessa ennen lasien tilaamista, mutta se ei siis ole mitenkään pakollista. Ilmankin pärjää, mutta yleensä se ei tarkoita, etteikö vaivaa tulisi ainakin saman verran kuin mittauksessa käymisessä.​

Suositut merkit

Valikoima netissä on kaikken suurin, sillä kaupoilla on helppo tarjota laajaa valikoimaa ilman että se maksaisi heille niin paljoa kuin esimerkiksi optikolle, jonka liike sijaitsee kalliilla tontilla kauppojen yhteydessä. Lisäksi suurilla verkkokaupoilla on yleensä parhaat yhteydet eri silmälasivalmistajiin, jonka takia niillä on monesti ne parhaat diilit suosituista silmälasimerkeistä. 

Tällä hetkellä suosittuja merkkejä ovat mm. ​Michael Kors, Tom Ford, Polo Raplh Lauren, Ray-Ban, Oakley, G-Star, Boss by Hugo Boss, Vogue Eyewear, Giorgio Armani, Emporio Armani, Tommy Hilfiger sekä Marc Jakobs ja Prada.

Silmälasien sovittaminen netissä

Suuri haaste ostettaessa silmälaseja netistä on se, että niitä ei oikein pääse sovittamaan. Monesti voi olla vaikea arvioida, miltä lasit näyttäisivät omassa päässä, jos niitä ei saa sovitetutta.

Nyt kuitenkin Misterspex -verkkokauppa on keksinyt keinon sovittaa silmälaseja netissä. Ainoa mitä siihen tarvitaan on webkamera.

Käyttämällä webkameraa monien silmälasien tuotesivuilla, on sinulla mahdollisuus testata, miltä ne näyttäisivät juuri sinun kasvoilla ottamalla kuvan webbikameralla.

Tämä ei ehkä vastaa aivan sitä että ne lasit laittaisi fyyisisesti päähän, mutta antaa melko hyvän idea siitä, sopiiko lasien ulkomuoto ja kehykset omiin kasvoihin vai ei.

Tätä tekniikkaa käyttäen onkin tavallaan mahdollista kokeilla silmälaseja netissä. Ja muista aina, että jos tilatut silmälasit eivät sitten kotona näytäkkään tai tunnu niin hyviltä, voit aina palauttaa ne ilman kustannuksia täysin ilmaiseksi.​