Silmälasit Ilman Vahvuuksia

Silmälasit

heinä 18
silmälasit ilman vahvuuksia

SIlmälasit ilman vahvuuksia, tai ns. feikkilasit ovat silmälasit, joiden linssit eivät korjaa näköä.

Toisin sanoen, ne ovat vain koristeena, ja niitä käytetäänkin lähinnä kahteen eri tarkoitukseen, naamiaisissa ja osana asustetta. Se kumpaan niitä käyttää vaikuttaa siihen, paljonko niihin kannattaa panostaa, sillä on selvää että jos lasit ovat päässä vain yhden illan, ei niiden tarvitse olla niin hyvät kuin jos niitä pidetään päässä jokaisena arkipäivänä monen tunnin ajan.​

Naamiais- / Pukeutumislasit

Yleinen käyttötapa silmälaseille ilman vahvuuksia on juuri erilaiset naamiaiset sekä juhlat, jossa esiinnytään jonakin muuna kuin omana itsenään.

Lasien suhteen tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että niitä pidetään päällä ehkä vain sen yhden juhlan ajan, jonka jälkeen ne jäävät kaapin perälle pölyä keräämään, ainakin joksikin aikaa.

Selvää on tällöin, että ei ole mitään järkeä maksaa useita satoja euroa näistä laseista, vaan tähän tarkoitukseen kelpaavat lähes mitkä tahansa silmälasit, jotka vain näyttävät aidoilta. Ja onneksi tälläisten lasien löytäminen on nykyään todella helppoa.​

Jos etsit tälläisiä feikkilaseja, on sinulla muutama hyvä vaihtoehto. Voit joko käydä ostamassa edulliset kehykset jostakin silmälasikaupasta, tai katsoa jos löydät silmälasit ilman voimakkuuksia vaikka Citymarketista tai muusta Tiimari -tyylisestä kaupasta.

Optikolta ostettuna voit pitää kehyksissä olevat esittelylinssit yhden yön ajan yleensä aivan hyvin. Ne ovat huonot ja naarmuuntuvat helposti, mutta kyllä niillä yleensä yhden illan pärjää, ja näin lasit voi saada todella helposti ja edullisesti. Tavallisista kaupoista voi olla vaikeampaa löytää laseja, joissa ei ole olleenkaan vahvuuksia. Jos sellaiset kuitenkin löytää, ovat ne myös edullinen ja kätevä tapa löytää tälläiset feikkilasit juhliin tai tapahtumiin.

Silmälasit ilman vahvuuksia arkikäyttöön​

Mikäli laseja on kuitenkin tarkoitus käyttää asusteena arkipukeutumisessa, tai ylipäätänsä useammin kuin kerran kuukaudessa, kannattaa niihin panostaa hieman enemmän.

Suurin ero naamiaislaseihin on se, että linsseiksi kannattaa ostaa ihan kunnolliset linssit, ei niitä esittelylinssejä mitä optikot niissä laseissa pitää. Ne on nimittäin tehty pleksistä, ja naarmuntuu tosi helposti, jonka lisäksi käyttömukavuus niiden kanssa on selvästi heikompi kuin vähänkään laadukkaampien linssien kanssa.

Tälläiset silmälasit ilman voimakkuuksia saa yleensä helpoiten netistä, jossa lähes kaikki silmälasit on mahdollista saada ilman vahvuuksia.​

Niiden ostaminen tapahtuu siten, että valitset sopivat kehykset nettikaupasta, ja kun kauppa kysyy lasien voimakkuuksia, valitset "0.0". Tämä siis tarkoittaa, että linseissä ei ole mitään voimakkuuksia.

Tälläiset linssit on mahdollista saada lähes kaikkiin laseihin, eivätkä ne maksa monesti edes kovinkaan montaa kymmentä euroa. Tämän verran kannattaakin siis panostaa, sillä jos laseja pidetään päässää enemmän, alkaa heikkotasoiset linssit pidemmän päälle ärsyttää, ja voivat mm. aiheuttaa päänsärkyjä ja muita ikäviä mutta turhia ongelmia.

Mikäli siis haluat silmälasit ilman vahvuuksia arkikäyttöön. tilaa ihan kunnolliset lasit ja linssit vaikka netistä, ja panosta niihin hieman enemmän kuin feikkilaseihin yleensä.

Se kyllä kannattaa hieman pidemmällä tähtäimellä!​

Leave a Comment:

Leave a Comment: