Piilarit Netistä

Silmälasit

elo 22
piilarit netistä

Piilolinssit eli piilarit ovat kätevä ja edullinen tapa korjata näkösi! Uusien valmistusmateriaalien myötä, piilarit ovat nykyään mukavammat päässä kuin koskaan ennen. Ne helpottavat elämääsi – ja antavat sinulle tarkan näön ilman ikäviä silmälaseja!
Tilaamalla piilolinssit netistä, saat ne halvemmalla! Tutustu vinkkeihimme – ja tilaa edullisesti piilolinssit netistä!

Tilaa piilarit netistä – miksi?

 • Hinnat netissä ovat paljon edullisemmat kuin optikollasi. Optikkosi vaatii tietysti välistä myös itselleen voittoa. Netissä suuret verkkokaupat myyvät todella suuria määriä linssejä. Verkkokauppojen kulut ovat pienemmät kuin optikkosi, ja näin hinnat ovat edullisemmat. Ostamalla piilolinssit netistä – säästät rahaa!
 • Piilolinssien valikoimat ovat verkkokaupoissa laajemmat kuin missään muualla. Löydät varmasti juuri sen tyyppiset linssit kuin sinulle on määrättykin.
 • Voit ostaa milloin tahansa ja mistä tahansa. Voit siis tilata piilarit kotisohvaltasi tai vaikka töissä ruokatunnilla. Useat verkkokaupat lisäksi toimittavat piilolinssit suoraan kotiovellesi!

Verkkokaupat

Yourlenses LinssitYourLenses on verkon edullisin piilolinssikauppa! Vuonna 2003 perustettu verkkokauppa lupaa, että he tiputtavat hintaansa, jos löydät jostain linssejä vielä halvemmalla! YourLenses onkin kieltämättä yksi parhaista mahdollisista valinnoista. YourLensesin valikoima on laaja ja hinnat hyvät. Täältä on ilo tilata piilolinssit! Osta edullisimmat linssit YourLensesiltä >>

Lenson Piilolinssit
LensOn on ruotsalainen vuonna 2004 perustettu piilolinssien verkkokauppa. LensOnilla hinta-laatu -suhde on kohdillaan. Tässä kaupassa hinnat ovat halvat ja valikoima on erinomainen. LensOnilta löydät myös hieman harvinaisempia tuotteita. Tilaa piilolinssit netistä kätevästi LensOnilta >>

Lensway Logo
LensWayn tarjonta on laajaa ja he toimittavat linssit suoraan kotiovellesi. LensWay ei ole netin halvin verkkokauppa, mutta nopeat toimitukset ja laaja tuotevalikoima tekevät LensWaystä hyvän valinnan. Valikoimassa myös harvinaisempia tuotteita. Tämä verkkokauppa panostaa asiakkaaseen ja haluaa sinun parastasi – tarjolla myös silmälaseja ja paljon muuta! Katso tarkat tiedot toimituksista ja hinnoista LensWayn omilta sivuilta. Suoraan kotiin toimitettuna – LensWay >>

Miten hankkia ensimmäiset piilolinssit?

Ensimmäisellä kerralla sinun tulee luonnollisesti käydä optikolla. Varaa siis aika edulliselta optikolta ja pyydä arvio silmiesi sopivuudesta piilolinssien käyttöön. Saat optikoltasi todennäköisesti muutaman viikon kokeilukäyttöön tarkoitetut linssit ja tämän jälkeen oikean reseptin piilolinsseihin. Optikko tarkastaa samalla näkösi, joten käynti ei varmasti ole turha. Ensimmäiset linssit ovat usein kertakäyttölinssit. Viikkolinssit ja kuukausilinssit sopivat vain kokeneemmille käyttäjille.

Kun olet saanut reseptin, näet siitä kaiken tarvittavan piilolasien tilaamiseksi netistä: Voimakkuuden, kaarevuuden ja halkaisijan. Netistä tilatessa, sinun tulisi aina valita juuri ne linssit, jotka optikko on sinulle määrännyt.

Periaatteessa piilolinssien käyttöä voi harkita missä iässä tahansa. Suosittelemme kuitenkin, että alle teini-ikäiset pyrkisivät pärjäämään silmälasien kanssa. Lopullisen päätöksen piilareiden käytöstä teet tietysti sinä itse – mutta suosittelemme noudattamaan optikon määräyksiä.

Piilolinssien asettaminen silmiin

 • Pese kädet huolellisesti.
 • Huuhtele linssisi linssinesteellä.
 • Aseta linssi paremman (dominoivan) käden etusormeen kuppimaisempi puoli ylöspäin.
 • Tarkista, että linssi on varmasti ehjä.
 • Varovasti nosta yläluomeasi hieman ylöspäin, kuitenkin niin, että luomi ei liiku.
 • Pyri pitämään alaluomi auki saman kätesi keskisormella, jossa linssi on.
 • Pidä silmä niin auki kuin vain mahdollista.
 • Aseta linssi suoraan silmäsi värillisen osan päälle. Jos koet, että siitä on apua, voit katsoa hieman yläviistoon, mutta tämä ei ole pakollista.
 • Liikuta silmääsi hieman ja päästä irti luomestasi.
 • Räpyttele silmiäsi varovasti ja odota, kunnes linssi asettuu paikoilleen.
 • Huuhtele vielä linssikotelosi ja laita se kuivumaan puhtaaseen paikkaan.

Kuinka puhdistan linssit oikein?

 • Pese ensin kätesi ja kuivaa ne nukkaamattomaan pyyhkeeseen. Älä käytä saippuoita, jotka jäävät käsiisi – vältä etenkin kosteuttavia tuotteita.
 • Poista linssi silmästäsi tai ota se linssikotelostasi ja aseta se kämmenellesi.
 • Tiputa linssin päälle pari tippaa linssinestettä. Hiero piilolinssiä hellästi molemmilta puolilta.
 • Huuhtele linssi.
 • Aseta se linssinesteellä täytettyyn linssikoteloon.
 • Huuhtele linssi uudestaan ennen silmään asettamista.

Tietoa piilareista

Piilolinssit eli piilarit laitetaan suoraan silmän sarveiskalvolle. Nykyään linssit valmistetaan yleensä silikonista ja niiden tarkoitus on hyvinkin yksinkertainen: Piilarit parantavat näköäsi samalla tavalla kuin silmälasit, mutta ne ovat kuin osa omia silmiäsi.

 • Asetetaan sarveiskalvon eli cornean pinnalle.
 • Piilolasien suosio kasvussa.
 • Kuva lähempänä aitoa kuin silmälaseilla luotu kuva.

Piilolinssien kanssa tulee kuitenkin olla varovainen, sillä väärin käytettynä ne saattavat aiheuttaa sarveiskalvolle pysyviä tai väliaikaisia vaurioita. Suurimpia ongelmia ovat tulehdustilat ja sarveiskalvon vahingoittuminen. Piilolinssejä tuleekin hoitaa tarkkaan ja oikein: Linssien pinnat tulisi desinfioida päivittäin ja linssejä tulisi säilyttää niille tarkoitetussa nesteessä. Jopa jatkuvaan käyttöön tarkoitetut piilarit tulisi aika-ajoin ottaa pois silmistä – ja puhdistaa.

Oikeastaan pahinta mitä piilolasit voivat aiheuttaa on sarveiskalvon tulehdus, joka voi johtaa pysyvään näkövaurioon. Silmätulehdukset johtuvat pääasiassa linssien pinnalla lisääntyvistä bakteereista, joten linssien puhdistaminen on erittäin tärkeää.

Historiaa

Piilolinssit syntyivät useiden tarinoiden mukaan jo Leonardo da Vincin kädestä. Codex of the eye -kirjassaan Leonardo da Vinci nimittäin kuvailee miten sarveiskalvon voima vaikuttaa silmään. Da Vinci ei kuitenkaan itse keksinyt linssiä eikä halunnutkaan tutkia näön korjaamista, vaan hän oli kiinnostunut silmästä itsestään.

Ensimmäinen oikeasti silmään laitettava linssi syntyi F.E Mullerin käsissä. Onnistuneesti linssit asetti silmään ensimmäisenä kuitenkin Adolf Eugen Fick, joka puhalsi lasista pieniä linssejä. Fickin luomat linssit olivat kuitenkin varsin epäkäytännöllisiä ja niitä ei voitu käyttää kerrallaan kuin muutaman tunnin. Näin piilolinssien kehitystyö kuitenkin alkoi.

Vastaavasti ensimmäiset pehmeät linssit syntyivät vuonna 1959 kun tsekkiläiset Wichterlen ja Limin julkaisivat tutkimustyönsä. Näin hydrogeelipiilareita alettiin valmistaa jo 1960-luvulla. Vastaavasti silikonipohjaisia linssejä alettiin myymään vasta vuonna 1999.

Leave a Comment:

Leave a Comment: