Aurinkolasit Vahvuuksilla Netistä

Aurinkolasit

heinä 18
aurinkolasit vahvuuksilla

Kesäisin ja myös muina vuodenaikoina on aurinkolasit aina hyvä laittaa päähän, kun on kirkasta ja aurinko paistaa. Sen lisäksi että ne tekevät olon mukavammaksi, kun ei ole niin kirkasta, suojaavat ne myös silmää haitallisilta UV-säteiltä, joita tulee paljon auringosta koko ajan, oli pilviä tai ei.

Kuitenkin monet silmälaseja pitävät ovat keskimäärin hitaampia ja haluttomampia vaihtamaan aurinkolaseihin, sillä he tarvitset silmälasien korjauskertoimia, ja jos aurinkolaseista ei niitä kunnolla löydy, on niiden käyttö paljon epämukavampaa kuin silmälasien.

Tämän takia monesti onkin hyvä idea panostaa kunnollisiin aurinkolaseihin vahvuuksilla, jotta ne lasit tulisi myös laitettua päähän ulkona liikkuessa, ja jotta niiden käyttö olisi mukavaa.​

Aurinkolasit vahvuuksilla vs muut vaihtoehdot

Aurinkolasit vahvuuksilla eivät tietenkään ole ainoa keino suojata näköään ja silti samalla korjata sitä. Verrattuna muihin vaihtoehtoihin on se kuitenkin yleensä paras.

Aikaisemmin oli suuremmin muodissa tapa laittaa aurinkolasit silmälasien päälle, tai oikeastaan erilliset liitettävät linssit, jotka sai kiinni silmälasien omien linssien päälle.​ Näin ollen laseihin sai siis tavallaan tuplalinssin, josta toinen korjasi näköä, kun taas toinen toimi aurinkolaseina.

Nykyään näitä näkee enään lähinnä hieman iäkkäämpien ihmisten käytössä, ja varsinkin nuorilla tämä tapa on jäänyt lähes kokonaan pois. On mahdollista että se tekee retropaluun jossain vaiheessa, mutta 2017 kesänä se ainakin on hyvin harvinainen (en itseasiassa ole nähnyt näitä tänä kesänä kellään).

Toinen hieman suositumpi vaihtoehto on pitää piilolinssejä, ja niiden päälle laittaa tavalliset aurinkolasit. Tämä on huomaamaton tapa, ja toimii kyllä hyvin. Ainoa mutta siinä on yleensä se, että moni ei halua tai tykkää pitää piilareita, jolloin tämä tapa ei myöskään ole kauhean mukava heille.

Toinen ongelma siinä on tässä tilanteessa se, että tässäkin tapauksessa niihin aurinkolaseihin kannattaa panostaa hieman enemmän, että saa oikeasti UV-suodattavat linssit. Ja jos panostaa tämän verran, saa samaan hintaan yleensä myös jo aurinkolasit voimakuuksilla, joten jos piilarit ei innosta, voi samaan vaivaan hankkia tälläiset aurinkolasitkin.

Aurinkolasit vahvuuksilla eivät ole enään kovin kalliita, ja ainoa heikkous niissä tavallaa onkin se, että niitä ei saa ostettua yhtä helposti kuin halpislaseja normaaleista kaupoista. Halpoja aurinkolaseja on tarjolla niin ruokakaupoissa kuin monissa muissakin marketeissa.

Kuitenkin muidenkin olisi hyvä ostaa ainakin yhdet kunnolliset aurinkolasit, sillä nämä halpislasit harvoin oikeasti estävät UV-säteilyä. Sen sijaan ne lähinnä himmentävät näköä, joka voi lopulta olla silmien kannalta jopa pahempi asia. Nämä lasit nimittäin saavat pupillit avautumaan laajemmaksi, jolloin entistä enemmän tätä haitallista säteilyä pääsee silmiin.

Tämän takia, oli sitten hankkimassa tavallisia tai aurinkolaseja vahvuuksilla, kannattaa panostaa muutama kymppi enemmän, ja hankkia lasit joissa on UV-suojaavat linssit. Ja kun niistä pitää huolta, ei ero hinnassa paljoa vaikuta, jos samat lasit päässä menee useamman vuoden.​

Leave a Comment:

Leave a Comment: